Ushqyerja e shëndetshme

Ushqyerja e shëndetshme përmirëson mirëqenien e fëmijëve dhe rrit aftësitë e tyre të të mësuarit, duke kontribuar kështu në performancë më të mirë në shkollë.

 

Shkarkoni Aplikacionet

Pse ushqyerja e shëndetshme është e rëndësishme?

Çfarë njerëzit hanë - dihet se është një nga faktorët kryesorë që ndikon në shëndet. Nëse njerëzit hanë shëndetshëm, ata mund të shmangin shumë sëmundje të parandalueshme dhe mund të jetojnë jetë më të gjatë.
Ushqyerja ka një ndikim të madh në rritjen dhe zhvillimin fizik dhe mendor sidomos tek fëmijët e vegjël.

Ushqimi siguron lëndët ushqyese të nevojshme për:

  • Të formuar dhe mirëmbajtur indet e trupit (proteina, hekuri dhe kalciumi)
  • Energji për të kryer aktivitetin fizik dhe për të funksionuar metabolizmi (yndyra dhe karbohidratet)
  • Për rregullimin e proçeseve të trupit (vitamina dhe minerale). 
Loja me 3 nivele

Loja organizohet në disa nivele ku secili nivel përmban një kuic me pyetje të cilat vështirësohen me rritjen e nivelit. Ju duhet të keni kaluar nivelin paraardhës (mirë ose shumë mirë) për të kaluar në nivelin tjetër. Në përfundim të të gjitha niveleve ju do të fitoni njërën prej kupave të lojës.