Çfarë nuk shkakton obezitet?

Ç'lloj ushqimi konsiderohen patatet?

Cili frut është i pasur në kalium?

Hekuri nuk gjendet në ushqime si:

Kush jam unë?

- Bëj që ju të manifestoni me vonesë rritjen (mos shtim në peshë dhe mos rritje në gjatësi), të keni më pak energji dhe zhvillim jo të mirë të trurit gjë që ndikon negativisht në zhvillimin njohës dhe performancën akademike."

Kush jam unë?

- Të gjitha proceset në organizëm zhvillohen me praninë time.
- Çdo qelizë e trupit është e ndërtuar kryesisht prej meje.
- Një njeri mund të jetojë pa ushqim deri në 1 muaj, kurse pa mua vetëm disa ditë.
- Mua më merrni me qumështin e mëngjesit, me çajin dhe me të gjitha ushqimet.
- Edhe pse unë nuk jap energji, jam burimi i jetës.

Kush jam unë?

- Ndërtoj, ruaj dhe riparoj qelizat e trupit.
- Rregulloj proceset metabolike.
- E mbaj trupin e shëndetshëm duke luftuar infeksionet.
- I jap trupit energji.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni